Direktlänk till inlägg 31 juli 2010
Om du äter hummer eller möjligtvis kräftor och räkor, så har du chansen att fixa till din egna skaldjursbuljong. Det är inte krångligt - sköter sig i princip själv - men tar lite tid.
Buljongen fryser du sen in i portionsburkar och använder till soppor, såser och grytor. Istället för fond på flaska eller buljongtärningar.
Skaldjursbuljong
Hummerskal eller kräft- och räkskal
Vatten
Lite olja
1-2 gula lökar
Lite chilipulver
1. Fräs lök i lite olja - utan att det tar färg - i några minuter. Tillsätt skalen och fräs en minut till.
2. Häll över vatten så att det inte riktigt täcker skalen. Tillsätt lite chili och låt puttra i 1,5-2 timmar.
3. Sila bort skalen och reducera buljongen genom att puttra ytterligare 0,5-1 timme.
4. Häll upp i "portionsburkar" och frys in.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|