Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

Avsmakningsmeny med vinpaket

Av Anna Nordberg - 27 augusti 2009 22:35

Mina föräldrar firade 30-årig bröllopsdag i somras. Den som har koll på min ålder kan snabbt räkna ut att jag är född i synd. Tillfället måste hur som helst firas. 


Jag och min broder Per spånade. Kom fram till att en avsmakningsmiddag med tillhörande vinpaket vore alldeles utmärkt. Tillagat av oss själva. I föräldrarnas villa i Lottefors, utanför Bollnäs.


Eftersom min andre bror har emigrerat till USA, så involverade vi våra respektive som hjälp i stället. Det blev om jag får säga det själv, en lyckad tillställning.


____


- Meny "Sverige möter resten av världen" - 


Kallrökt lax med västerbottenkräm (Sverige)

Georg Breuer Riesling Sauvage, 2007 (Tyskland)


Tataki med melon- och mangosalsa (Japan)

Bellingham Chenin Blanc 2007 (Sydafrika)


”Ärtsoppa med fläsk” (Sverige)

Chassagne-Montrachet Morgeot Premier Cru, 2005 (Frankrike - Bourgogne)


Mellanrätt


Lammcurry garam masala (Indien)

Stoneleigh Pinot Noir 2008 (Nya Zeeland)


Rosastekt hjortfilé med potatisbakelse och pepparsås (Sverige)

Chateaux La Tour de By 2004 (Frankrike – Bordeaux)

 

Fryst Zabaione med melon (Italien)

Bricco Quaglia Muscato d’Asti, 2007 (Italien)


____



Kom ihåg att uppläggningsfaten och dekorationer är pricken över i. Och självklart ska ni få recepten. Jag publicerar dem en i taget här på bloggen. Med bilder där det finns.


Vad gäller Hjortfilé-rätten så har jag redan skrivit om det receptet. Dock med rådjursfilé den gången. Sök alltså på rådjursfilé här på bloggen, så dyker receptet upp. Sen är det såklart bara att byta ut ”rådjursfilé” mot hjortfilé, och la voilà! Ätes med fördel tillsammans med ett vin från Bordeaux eller Côte du Rhône.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards