Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009
Först ut på avsmakningsmenyn till föräldrarnas 30-åriga bröllopsdag, var en kallrökt lax med torr Riesling. Du kan läsa mer om avsmakningsmenyn under separat blogginlägg.
Kallrökt lax med västerbottenkräm (6 små portioner eller förrätter)
Dryck: torr Riesling, t ex Georg Breuer Riesling Sauvage, 2007 (Tyskland)
200 g kallrökt lax, skivad eller i bit
75 g västerbottenost, fint skivad
1 gurka, skalad och tunt skivad med osthyvel (ta bort kärnhuset)
100 g sockerärtor, tunt strimlade
gräslök, fint skuren
Västerbottendressing:
1-2 msk majonnäs (smaka av)
1 dl crème fraiche
½-1 msk sherryvinäger (smaka av)
½-1 msk anjovisspad (smaka av)
1 msk citronsaft
1-1,5 dl västerbotten, finriven (smaka av)
Vispa ihop ingredienserna till dressingen – lite rinnig konsistens med ostkänsla. Arrangera grönsakerna i botten på ett fat, vik laxskivorna ovanpå och strössla skivad västerbotten och gräslök över. Avsluta med att ringla västerbottendressingen över, eller lägga en spriztad hög bredvid.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|