Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Het chorizopasta med en flaska Sangiovese

Av Anna Nordberg - 7 januari 2012 20:52

Ni får inte tro att vi bara har ätit mat och druckit vin hela trettondagshelgen, min man och jag. Nästan, men inte bara.


Så här på lördagkvällen fick det bli en lite enklare middag - spagetti med chorizosås, full av godsaker som champinjoner, chili och mozarella! Perfekt vardagsrätt faktiskt, men med en fin flaska Sangiovese blir det en festmåltid ändå. Chorizopastan är ganska stark så rejält med frukt i vinet behövs, och det har den här prisvärda italienaren: Bolgarello Rosso Sangiovese (nr 2325) för 75 Kr.


Receptet är alldeles mitt eget.


  

Spagetti med het chorizosås (4 pers)

2 chorizokorvar

1/3 stor chili eller en hel liten (medelstark)

2 vitlöksklyftor

1 schalottenlök

8-10 champinjoner

2 tomater

½ lime

1 tsk socker

2 dl torrt, vitt vin

1 pkt mozarella

Ca 1 dl olivolja

½ kruka basilika

Salt & peppar

Riven parmesanost


Spagetti för 4 personer, gärna lite finare sort t ex Rigorosa di Gragnano


Gör så här:

1. Fräs champinjoner i lite olivolja, salta och peppra. Lägg åt sidan.

2. Finhacka lök, vitlök och chili (ta ej med kärnorna) och fräs i ordentligt med olivolja i stekpanna. några minuter. Skiva chorizon och fräs med bland lök/chili i ca 5 minuter.

3. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.

4. Tärna tomaterna och lägg i stekpannan. Tillsätt vitt vin, lime och socker och låt puttra ca 5 minuter.

5. Dela mozarellan i tärningar, hacka basilika grovt (efter tycke och smak).

6. Låt pastan rinna av och blanda ned i chorizosåsen. Tillsätt mozarella och basilika precis innan servering och vänd runt.

7. Servera genast med riven parmesan och ett basilikablad på toppen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards