Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Caesarsallad med chardonnay eller vit Bordeaux

Av Anna Nordberg - 14 januari 2010 21:45

 

Slängde ihop en Caesarsallad till middag här i veckan. Det är så himla gott. Och enkelt. Drick gärna en eklagrad chardonnay, eller en vit Bordeaux till. Se t ex mina inlägg "Vintips vita viner: Sauvignon Blanc" och "Vintips vita viner: Chardonnay".


Caesarsallad (2 pers):

2 kycklingfiléer

1 pkt bacon

1 huvud romansallad

1/2 pkt körsbärstomat

1 skiva formfranska

2 msk olivolja

chilipulver

nymalen svartpeppar

salt

parmesan


Dressing:

2 msk majonäs

1 dl crème fraiche

3 anjovisfiléer, delade i bitar

1-2 tsk grovkornig senap (beroende av tycke och smak)

peppar

1 dl grovriven parmesan


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Blanda alla ingredienser till dressing. Mixa allt med stavmixer. Smaka av och justera med mer peppar, senap, anjovis (för sälta), parmesan eller créme fraiche (om för mycket majonässmak) - mixa då igen. Ställ kallt under plastfolie.

3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Fräs chilipulver i 1 msk olivolja i stekpanna, lägg sen i kycklingfiléerna och bryn runt om så att de får fin färg. Lägg filéerna i liten ugnspanna, ställ in i ugnen med termometer. Låt stå inne tills termometern visar knappt 70 grader (ca 15-20 min), ta ut och låt vila under folie ca 5 min. Skär varje bröst i tjocka skivor.

4. Krutonger: Ta bort kanterna på brödet (när det fortfarande är lite fruset), och skär i små kuber. Stek brödbitarna gyllengula i olivolja på medelhög temperatur. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Knaperstek baconet på medelhög temperatur. Låt rinna av på hushållspapper. Dela i mindre delar.

6. Skölj romansalladen, dela körsbärstomaterna i två delar.

7. Lägg upp romansallad och tomater på två tallrikar. Klicka över caesardressing efter tycke och smak. Skär kycklingfiléerna i tjocka skivor och lägg upp på salladen. Strö över krutonger och baccon. Skär skivor av parmesan med osthyvel över salladen. Servera genast. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards